top of page
Sök
  • Skribentens bildpatrickaspling

Vägskäl

Uppdaterat: 5 juli 2019


CC by Vasile Cotovanu
CC by Vasile Cotovanu

Denna vecka avslutar jag min anställning som IT-pedagog i Umeå Kommun efter 19 år i kommunen. Ett vägskäl i mitt yrkesliv. Jag har varit med om en fantastisk resa som IT-pedagog i Umeå Kommun. Från att ha varit den första och enda IT-pedagogen på grundskolan i Umeå 2003, har jag varit med och digitaliserat skola och förskola i Umeå på många olika plan. När jag nu avslutar min anställning, lämnar jag en skola som har kommit en bra bit på vägen in i den digitala tidsåldern. Jag har fått arbeta med många IT-pedagogkollegor. Först anställda ute på olika skolor och det sista året har jag haft förmånen att också arbeta som centralt anställd IT-pedagog tillsammans med fyra kollegor. Jag tror att denna nya organisation kommer att utveckla kommunens skolor i rätt riktning, med en ökad likvärdighet mellan skolor och skolområden.


Nu kommer jag ägna mig mer åt att föreläsa och hålla workshop ute på skolor runt om i landet. En verksamhet som jag sysslat med sedan 2009 och som gett mig möjlighet att bidra till digitalisering i skolor och kommuner över hela landet. Från Gällivare i norr till Ystad i söder. Jag kommer också ägna mig åt att utveckla och förvalta webbplatsen www.samverka.nu som växt till det mest använda digitala verktyget för administration av praktikplatser, ända från grundskolan och gymnasiet till vuxenutbildning och socialtjänst. Webbplatsen används idag av 60 kommuner. Jag har också en del andra spännande projekt på gång... Fortsättningsvis når ni mig på epostadressen patrick.aspling@learn-it.se och telefonnumret är detsamma som tidigare: 073 - 83 60 584


Vi ses ute i skolsverige även i framtiden! /Patrick

31 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page